Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εύκολο ψαράκι στά κάρβουνα

 Σήμερα θά ασχοληθούμε μέ μιά ιδιαίτερη τεχνική μέ την εφαρμογή τής οποίας μπορούμε να απολαύσουμε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό ανά πάσα στιγμή και κυρίως εύκολα και γρήγορα.
 Η τεχνική ειναι εμπνευσμένη απο το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ και το σοσιαλισμό του που, κακά τα ψέματα, μπορεί να μήν τον είδαμε αλλά απο συνθήματα πάντως χορτάσαμε και το ότι γίνεται επίκαιρη ξανά το χρωστάμε στον επόμενο άξιο συνεχιστή αυτής της  παράδοσης, πού όλοι περιμένουμε  νά 'ρθει καβάλα στ' άσπρο ριζοσπαστικό του άλογο.
 Η τεχνική, που ειναι γνωστή σάν "Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο", εφαρμόζεται λοιπόν ώς εξής.




 Υλικά
1 κάδρο με το επιθυμητό φαγητό
 (προτείνω ψαράκι για ευνόητους λόγους)

 Εκτέλεση
Καθόμαστε απέναντι και σε κοντινή απόσταση.
Συγκεντρωνόμαστε για 1-2 λεπτά στην ζωγραφιά.
Προσπαθούμε να γίνουμε ένα με το κάδρο, να μυρίσουμε το ψαράκι, να νοιώσουμε την ξεροψημένη  πετσούλα και την οξύτητα του λεμονιού. Καταλαβαίνουμε πώς καίει και το φυσάμε νοερά να κρυώσει λιγάκι.
 Μόλις ολοκληρώσουμε τό πρώτο αυτό στάδιο είμαστε έτοιμοι για τό επόμενο βήμα.
 Μένουμε εστιασμένοι  στο φαγητό και με αργές κινήσεις φανταζόμαστε πώς τεμαχίζουμε κομμάτι κομμάτι το ψάρι, το βάζουμε στό στόμα και μασώντας αργά και προσεκτικά τό τρώμε όλο φροντίζοντας με λίγο ψωμάκι να σκουπίσουμε και το τελευταίο ίχνος ζουμιού απο την πιατέλα.
 Όσο πιό αργά φάμε τόσο πιό καλή χώνεψη θα έχουμε.
 Μέ τό πέρας της διαδικασίας απομακρυνόμαστε απο το κάδρο, πίνουμε λίγο νερό και χορτάτοι πλέον συνεχίζουμε να... περιμένουμε τόν Ζορό να μάς σώσει.

υγ- ιδανικό για τίς συχνές περιπτώσεις πού το ψυγείο είναι άδειο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου