Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Λουκάνικο βρώμικο όπως τότε...

 Ωραία λιακάδα μάς ξημέρωσε σήμερα και ό νούς αρχίζει να φευγαλίζει στά όμορφα  καλοκαίρια του παρελθόντος μιάς και αδυνατεί να συλλάβει τα μελλοντικά.
 Στά ερτζιανά των αναμνήσεων η βελόνα τής θύμησης δέν μπορεί να μήν σταθεί στο μαγικό καλοκαιράκι του 2011, τότε πού όλοι μαζί ενωμένοι στην πλατεία μουτζώναμε τούς τρακόσους , καταργούσαμε με  ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη κόμματα και συνδικάτα, κράζαμε τό ΠΑΜΕ επειδή είρθε, τό ξεφωνίζαμε όταν έφευγε, κάναμε οτι γουστάραμε βρέ αδερφέ αδογμάτιστα και αμεσοδημοκρατικά. και κυρίως απολαμβάναμε - άνω και κάτω πλατεία -  εκείνα τα υπέροχα βρώμικα συνοδευμένα με μπυρίτσα ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες..
 Εντάξει, μπορεί να μάς καθάρισαν σαν αυγό όταν πάψαμε να είμαστε χρήσιμοι ώς αυθόρμητοι αγαναχτισμένοι  αλλά να τό ξέρουν, είμαστε αήττητοι, θα ζούμε πάντα ανάμεσά τους και στήν τελική κανείς δέν μπορεί να αφαιρέσει απ' τήν μνήμη μας τήν μυρωδιά της τσίκνας που σάν αιθαλομίχλη συντρόφευε απο νωρίς το απόγευμα τά όνειρά μας..
 Καί επειδή η μνήμη μας εμάς δέν είναι παίξε γέλασε ιδού η σημερινή μας πρόταση, γιά να αναπολούνε οι παλιοί και να μαθαίνουνε οι νέοι.


 Υλικά
Λουκάνικα χωριάτικα (όσα νομίζετε)
Ψωμάκια hot dog (από κουπόνια Κυριακάτικης εφημερίδας ει δυνατόν)
1-2 κρεμμύδια
Λάδι
Ζάχαρη 
Κέτσαπ
Μουστάρδα

 Εκτέλεση 
 Αρχίζουμε με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες τό οποίο τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά και λίγο πρίν το αποσύρουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη για να καραμελώσει.
 Τά λουκάνικα τα τοποθετούμε στο γκρίλ - χωρίς να τα χαράξουμε -  στούς 200 βαθμούς έχοντας το νού μας να μήν καούν. 5 λεπτά πρέπει να ειναι αρκετά.
 Μόλις ετοιμαστούν και τα λουκάνικα έχει μεγάλη σημασία να τα σερβίρουμε γρήγορα, όσο ειναι καυτά.
 Ανοίγουμε τα ψωμάκια, βάζουμε από 1 λουκάνικο, μπόλικα κρεμμυδάκια και κλείνουμε με κέτσαπ και μουστάρδα. 
 Συνοδεύουμε με με φτηνή μπύρα γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ και πίνουμε στην υγειά τού κορόιδου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου